Yuba wonton leves, friss korianderrel és zöldhagymával tálalva

Yuba wonton levessel

A Yuba wonton leves egy tradicionális kínai étel, amely gazdag ízvilágáról és friss összetevőiről híres. A wonton tészta a gazdag szójaszószos alaplében fő, miközben a friss yuba egy különleges textúrát ad az ételnek. Az étel egyszerűen elkészíthető, de ízében rendkívül komplex, így tökéletes választás minden olyan étkezéshez, amely ázsiai ízeket keres. A gyömbér és a szójaszósz kombinációja egy erőteljes alapot ad, míg a wonton és a yuba egy igazi ínycsiklandó élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Wonton tészta
100 g Yuba (szója bőr)
100 g Friss gomba (pl. shiitake)
1 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Sós szójaszósz
1 cm Friss gyömbér
800 ml Alaplé (pl. zöldség alaplé)
1 tk. Szezámmagolaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát szeleteld fel, a zöldhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig reszeld le.

    Ha shiitake gombát használsz, a szárát vágd le, mert kemény lehet.

    2

    Készítsd el a leves alapot: a zöldség alaplét forrald fel egy közepes lábasban, majd add hozzá a reszelt gyömbért, a szójaszószt és a szezámmagolajat. Főzd 10 percig.

    Ha szeretnéd, fűszerezheted a levest chilipehellyel is, hogy pikánsabb legyen.

    3

    A wonton tésztát töltsd meg egy kis darab yuba-val, és formázd kis kis csomagokká. Használhatsz egy teáskanálnyi tölteléket a tésztában.

    A wonton tésztát könnyen megformálhatod, ha először egy kis vízzel megkened a széleit, így jobban összetapad.

    4

    A kész wontonokat óvatosan tedd a levesbe, és főzd őket 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a felszínre.

    Ha túl sok wontont főzöl egyszerre, a leves elég sűrű lesz, így érdemes több részletben főzni.

    5

    A kész levest tálald a friss korianderrel és apróra vágott zöldhagymával díszítve.

    A friss koriander nemcsak szép, hanem frissítő ízt is ad a levesnek.