A gombát szeleteld fel, a zöldhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig reszeld le.
Ha shiitake gombát használsz, a szárát vágd le, mert kemény lehet.
Készítsd el a leves alapot: a zöldség alaplét forrald fel egy közepes lábasban, majd add hozzá a reszelt gyömbért, a szójaszószt és a szezámmagolajat. Főzd 10 percig.
Ha szeretnéd, fűszerezheted a levest chilipehellyel is, hogy pikánsabb legyen.
A wonton tésztát töltsd meg egy kis darab yuba-val, és formázd kis kis csomagokká. Használhatsz egy teáskanálnyi tölteléket a tésztában.
A wonton tésztát könnyen megformálhatod, ha először egy kis vízzel megkened a széleit, így jobban összetapad.
A kész wontonokat óvatosan tedd a levesbe, és főzd őket 5-7 percig, amíg fel nem jönnek a felszínre.
Ha túl sok wontont főzöl egyszerre, a leves elég sűrű lesz, így érdemes több részletben főzni.
A kész levest tálald a friss korianderrel és apróra vágott zöldhagymával díszítve.
A friss koriander nemcsak szép, hanem frissítő ízt is ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.