Yuja Hwachae koreai citrusos ital jégkockákkal és mentával tálalva

Yuja Hwachae Koreai Citrusos Hwachae

A Hwachae egy tradicionális koreai ital, amelyet általában nyáron fogyasztanak, mivel hűsítő és frissítő hatású. A Yuja Hwachae különleges, mivel a yuja citrus egyedi aromájával gazdagítja az italt. A yuja, más néven koreai citrom, egy savanykás, édes-ényezi citrusfajta, amely tökéletesen illik a szénsavas víz frissítő ízéhez. A hwachae különleges ünnepi ital, amelyet családi összejöveteleken, baráti találkozókon vagy bármikor élvezhetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Yuja (koreai citrom)
3 ek. Cukor
100 g Jégkockák
1 csokor Friss menta
500 ml Szénsavas víz
1 ek. Citruslé (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A yuja gyümölcsöt vágd félbe, majd kanállal kapard ki a húsát. A citromos hús és a lé is felhasználható a hwachae készítéséhez.

    A yuja külső héja édesen kesernyés, így érdemes csak a belső húsát használni, hogy friss és ízes legyen a hwachae.

    2

    A yuja gyümölcsöt és a cukrot tedd egy nagy tálba. Add hozzá a citruslevet (ha használod), majd jól keverd össze, hogy a cukor feloldódjon.

    A cukrot alaposan keverd el, hogy ne maradjon szemcsés, így az ital sima és kellemes lesz.

    3

    Töltsd fel a tálat szénsavas vízzel, majd keverd össze az összes hozzávalót.

    A szénsavas víz segít, hogy az ital frissítő és enyhén habos legyen, így még ízletesebb lesz.

    4

    Tedd hozzá a jégkockákat, és díszítsd friss mentával.

    A menta frissessége kiemeli a citrusos ízt, és vizuálisan is szép kiegészítője a hwachae-nak.

    5

    Tálald az italt frissen, és élvezd a hűsítő hatást.

    Ez a koreai citrusos ital tökéletes frissítő a melegebb hónapokban, különösen, ha vendégeket fogadsz.