A zablisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.
A zabliszt más állagú tésztát ad, ezért érdemes keverni más lisztfajtákkal, ha szükséges a jobb struktúra érdekében.
Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.
A zablisztes tészta keményebb lehet, mint a sima búzalisztes, ezért érdemes pihentetni is, hogy rugalmasabb legyen.
Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.
A tészta akkor van kész, ha képes visszaugrani, amikor finoman megnyomod.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.
A tésztát akkor is könnyen kezelheted, ha a kezeidet enyhén megolajozod, így nem fog ragadni.
Minden darabot nyújts ki egyenletes korongokká, majd süsd őket forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok.
A zablisztes naanokat lassan süsd, hogy átsüljenek, de ne égjenek meg.
Mikor elkészült a naan, kend meg a tetejét egy kevés olvasztott vajjal, és tálald azonnal.
A zablisztes naan a legfinomabb, ha frissen fogyasztjuk, mivel az állaga könnyen megváltozhat, ha túl sokáig pihen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.