A zabpelyhet, lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.
A zabpelyhet érdemes apró szeműre választani, így egyenletesebb lesz a tészta állaga.
Öntsd hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
Használj kézmeleg vizet a tészta készítéséhez, ez segíti a hozzávalók jobb összekeveredését.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a focacciára, és ha szükséges, vedd lejjebb a hőfokot, ha túl gyorsan barnul.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A focaccia akkor a legfinomabb, ha langyosan fogyasztod. Ha kihűlt, rövid időre tedd vissza a sütőbe, hogy újra felmelegedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.