Zabpelyhes focaccia tálalva

Zabpelyhes focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A zabpelyhes focaccia egy tápláló és ízletes változata a hagyományos focacciának, amely gazdag rostokban és egészséges összetevőkben. Az olívaolajjal locsolt tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletes kiegészítője a mediterrán ételeknek, vagy egy könnyű vacsorának.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Zabpehely
300 g Liszt
1 cs. Sütőpor
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zabpelyhet, lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    A zabpelyhet érdemes apró szeműre választani, így egyenletesebb lesz a tészta állaga.

    2

    Öntsd hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.

    3

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    Használj kézmeleg vizet a tészta készítéséhez, ez segíti a hozzávalók jobb összekeveredését.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a focacciára, és ha szükséges, vedd lejjebb a hőfokot, ha túl gyorsan barnul.

    5

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A focaccia akkor a legfinomabb, ha langyosan fogyasztod. Ha kihűlt, rövid időre tedd vissza a sütőbe, hogy újra felmelegedjen.