Egy lábasban forrald fel a vizet a vajjal és egy csipet sóval. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és egyszerre keverd bele a lisztet. Tedd vissza alacsony lángra, és kevergesd, míg el nem válik az edény falától.
A tészta akkor jó, ha egy labdává áll össze, és könnyedén elválik az edénytől – ez biztosítja a jó állagot a zeppoléhoz.
Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd egyesével keverd hozzá a tojásokat. Minden egyes tojás után dolgozd el alaposan a masszát, amíg sima, fényes tésztát kapsz.
Ne add hozzá egyszerre az összes tojást – külön-külön keverve jobban eloszlik, és nem lesz csomós a tészta.
Egy lábasban hevítsd fel az olajat 170-180°C-ra. Kiskanállal adagold bele a tésztát, és aranybarnára süsd 4-5 perc alatt. Egyszerre ne tegyél túl sokat az olajba.
Ha nincs hőmérőd, dobj egy kis darab tésztát az olajba – ha gyorsan feljön, és sülni kezd, jó a hőmérséklet.
A kész zeppolékat szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Hagyj nekik időt hűlni, mielőtt megtöltöd őket.
Töltés előtt teljesen ki kell hűlniük, különben a krém megolvad és kifolyik belőlük.
Egy habzsák segítségével töltsd meg a zeppolékat mandulakrémmel. A tetejüket szórd meg porcukorral.
A habzsák csőrét szúrd bele az oldalába, és nyomj bele annyi krémet, amennyit a tészta enged – ne túl sokat, hogy ne repedjen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.