Zeppole mogyorókrémmel, olasz édesség mogyorókrémmel és porcukorral

Zeppole mogyorókrémmel

A zeppole egy hagyományos olasz édesség, amely különösen népszerű a karácsonyi és húsvéti időszakban. Az étel neve az olasz szónak, a \'zeppo\' szóból ered, amely fánkot jelent. A zeppolét gyakran töltenek különféle töltelékekkel, és mogyorókrémmel töltve egy modern változatot kínál. A mogyorókrém gazdag, diós íze és a puha, könnyű tészta tökéletes harmóniát alkot. Ezt az édességet Olaszországban és világszerte élvezik, mivel bármilyen ünnepi étkezés során nagyszerű választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
150 ml Tej
50 g Vaj
1 tk. Vaníliás cukor
150 g Mogyorókrém
500 ml Növényi olaj (a sütéshez)
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót keverd össze egy tálban.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése segít, hogy a tészta egyenletesen emelkedjen.

    2

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, vaníliás cukrot és a megolvasztott vajat.

    A vaj megolvasztása előtt hagyd, hogy ne legyen túl forró, hogy a tojások ne főjenek meg a keveréskor.

    3

    Öntsd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl, hogy a tészta puha és levegős maradjon.

    4

    A tésztát kis adagokban, egy evőkanál segítségével, formázz kis golyókat, és tedd őket egy tálcára.

    A golyók legyenek egyenletesek, hogy azonos méretű zeppolék süljenek.

    5

    Egy serpenyőben forrósíts fel olajat közepes lángon, majd óvatosan helyezd bele a tésztagolyókat.

    A megfelelő olajhőmérséklet fontos! A túl hideg olajban nem sülnek meg rendesen, míg a túl forró olajban megéghetnek.

    6

    A zeppolét süsd aranybarnára, kb. 3-4 percig, majd szedd ki őket, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    Tartsd a zeppolét folyamatosan forgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen aranybarna legyen.

    7

    Miután a zeppolek kihűltek, halmozd a mogyorókrémet a közepükbe, majd szórd meg porcukorral.

    A mogyorókrémnek enyhén olvadtnak kell lennie, hogy könnyen tölthető legyen, ha szükséges, enyhén melegítsd meg.