A lisztet, cukrot, sütőport és sót keverd össze egy tálban.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése segít, hogy a tészta egyenletesen emelkedjen.
A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, vaníliás cukrot és a megolvasztott vajat.
A vaj megolvasztása előtt hagyd, hogy ne legyen túl forró, hogy a tojások ne főjenek meg a keveréskor.
Öntsd a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl, hogy a tészta puha és levegős maradjon.
A tésztát kis adagokban, egy evőkanál segítségével, formázz kis golyókat, és tedd őket egy tálcára.
A golyók legyenek egyenletesek, hogy azonos méretű zeppolék süljenek.
Egy serpenyőben forrósíts fel olajat közepes lángon, majd óvatosan helyezd bele a tésztagolyókat.
A megfelelő olajhőmérséklet fontos! A túl hideg olajban nem sülnek meg rendesen, míg a túl forró olajban megéghetnek.
A zeppolét süsd aranybarnára, kb. 3-4 percig, majd szedd ki őket, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Tartsd a zeppolét folyamatosan forgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen aranybarna legyen.
Miután a zeppolek kihűltek, halmozd a mogyorókrémet a közepükbe, majd szórd meg porcukorral.
A mogyorókrémnek enyhén olvadtnak kell lennie, hogy könnyen tölthető legyen, ha szükséges, enyhén melegítsd meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.