Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez. A sütőpapírral bélelt tepsi megakadályozza, hogy a croissant-ok leragadjanak.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a matcha port.
A matcha port alaposan keverd el a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók.
Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.
A tej hőmérséklete nagyon fontos! Túl meleg tej megöli az élesztőt, túl hidegben pedig nem aktiválódik megfelelően. A langyos a legjobb.
A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a vanília kivonatot, majd kezdd el összedolgozni.
A tojásokat előzőleg verd fel egy villával, hogy könnyebben eldolgozhatók legyenek a tésztában.
Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
A hideg vaj segít a tésztának rétegzetté válni. Gyúrd addig, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, és elválik az edény falától.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát, hogy ne ragadjon. A háromszögeket éles késsel vagy pizzavágóval tudod a legszebben kivágni.
Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
A háromszögeket a szélesebbik oldaluktól kezdd el feltekerni a csúcsuk felé.
Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.
A keléshez takard le a croissant-okat egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki a tetejük.
Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez. Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Ha kihűltek, szórd meg egy kevés extra matcha porral tálalás előtt.
A matcha port szitán keresztül szórd a croissant-okra, hogy egyenletesebb legyen a réteg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.