Zöld teás croissant tálalva

Zöld teás croissant

A croissant a francia pékségek egyik legnépszerűbb süteménye, amelyet sokféle variációban elkészíthetünk. A zöld teás croissant egy modern változat, amely a japán matcha tea különleges aromáját ötvözi a ropogós francia tészta könnyedségével. A matcha nemcsak intenzív ízt ad, hanem antioxidánsokban is gazdag, így nemcsak finom, hanem egészséges is. Ha szereted a zöld teás édességeket, ezt a receptet mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
410 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 g Vaj
100 ml Tej
2 db Tojás
7 g Szárított élesztő
40 g Cukor
5 g
10 g Matcha por
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez. A sütőpapírral bélelt tepsi megakadályozza, hogy a croissant-ok leragadjanak.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a matcha port.

    A matcha port alaposan keverd el a liszttel, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.

    A tej hőmérséklete nagyon fontos! Túl meleg tej megöli az élesztőt, túl hidegben pedig nem aktiválódik megfelelően. A langyos a legjobb.

    4

    A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a vanília kivonatot, majd kezdd el összedolgozni.

    A tojásokat előzőleg verd fel egy villával, hogy könnyebben eldolgozhatók legyenek a tésztában.

    5

    Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    A hideg vaj segít a tésztának rétegzetté válni. Gyúrd addig, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, és elválik az edény falától.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát, hogy ne ragadjon. A háromszögeket éles késsel vagy pizzavágóval tudod a legszebben kivágni.

    7

    Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A háromszögeket a szélesebbik oldaluktól kezdd el feltekerni a csúcsuk felé.

    8

    Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.

    A keléshez takard le a croissant-okat egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki a tetejük.

    9

    Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez. Figyeld a sütőt, mert a sütési idő sütőfüggő lehet. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés extra matcha porral tálalás előtt.

    A matcha port szitán keresztül szórd a croissant-okra, hogy egyenletesebb legyen a réteg.