Zöldalmás jeges cider frissen tálalva

Zöldalmás jeges cider

Ez a recept a zöldalma savanykás frissességét ötvözi a cider könnyed buborékosságával. A citromlé és a méz tökéletes egyensúlyt teremt, miközben a friss menta üde aromája még izgalmasabbá teszi az italt. Tökéletes választás kerti partikra, piknikekre vagy akár egy hosszú nap után. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy kis gyömbérszeletet, vagy kísérletezz fahéjjal, hogy őszi hangulatot idézz meg.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Cider
1 db Zöldalma
20 ml Citromlé
15 g Méz
6 levél Friss menta
10 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a zöldalmát, majd vágd vékony szeletekre vagy kisebb kockákra, hogy könnyen beleférjen a pohárba.

    A zöldalma helyett használhatsz más almafajtát is, de a zöldalma savanykás íze jól illik a ciderhez.

    2

    Egy nagy pohárba helyezd a jégkockákat, majd tedd rá a zöldalma szeleteket.

    A jégkockák mennyisége ízlés szerint változtatható. Ha nincs jégkockád, használhatsz fagyasztott gyümölcsöt is.

    3

    Adj hozzá citromlevet és mézet, majd keverd meg alaposan, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A citromlé és a méz mennyisége ízlés szerint állítható. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    4

    Töltsd fel a poharat ciderrel, majd adj hozzá friss mentaleveleket. A mentát előtte kissé megdörzsölheted, hogy felszabaduljanak az aromák.

    A cider típusa ízlés szerint választható. Használhatsz édes vagy száraz cidert is. A menta helyett használhatsz más fűszernövényt is, például bazsalikomot vagy rozmaringot.

    5

    Óvatosan keverd meg az italt, hogy a zöldalma és a menta íze átjárja a cider-t. Azonnal tálald, és díszítsd egy alma szelettel és friss mentával.

    Az ital ízesítéséhez használhatsz más gyümölcsöket is, például epret, málnát vagy áfonyát.