Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos a kekszek egyenletes sütéséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek leragadjanak.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a fűszerek egyenletesen oszlanak el a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a porcukorral.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A porcukor finomabb textúrát eredményez, mint a kristálycukor.
Kapard ki a vaníliarúd belsejét, és add hozzá a vajas keverékhez.
Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd aromája intenzívebb.
Reszeld le a zöldalmát, és csavard ki a felesleges levet belőle, majd keverd a masszához.
A felesleges lé eltávolítása megakadályozza, hogy a tészta túl nedves legyen. Használj enyhén savanykás almát, mint a Granny Smith.
Add hozzá a tojást, és alaposan keverd el.
A tojás legyen szobahőmérsékletű, hogy jobban elegyedjen a többi hozzávalóval.
Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat, majd dolgozd össze a tésztát.
Ne keverd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd ki őket a tepsiben.
A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy a kekszek egyenletesen süljenek. A lapítás mértéke befolyásolja a kekszek vastagságát.
Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Figyeld a kekszeket sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Akkor jó, ha az aljuk aranybarna.
Hagyd kihűlni a kekszeket, majd tálald vagy tárold légmentesen zárható dobozban.
A kekszeket teljesen hűtsd ki, mielőtt dobozba teszed, különben megpuhulhatnak. Légmentesen zárható dobozban hosszabb ideig frissek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.