Zöldalmás-vaníliás keksz tálalva

Zöldalmás-vaníliás keksz

A zöldalmás-vaníliás keksz egy puha és illatos sütemény, amelyben a friss alma és a természetes vanília aromája tökéletes harmóniát alkot. Az almás sütemények hagyományosan népszerűek a házi sütések világában, és ez a változat különösen könnyed és lágy textúrájú. A fahéj és a vanília még kellemesebb illatot kölcsönöz neki. Ha egy egyszerű, mégis különleges kekszet szeretnél sütni, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Finomliszt
150 g Vaj
100 g Porcukor
1 db Zöldalma
1 db Vaníliarúd
1 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos a kekszek egyenletes sütéséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek leragadjanak.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a fűszerek egyenletesen oszlanak el a tésztában.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a porcukorral.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A porcukor finomabb textúrát eredményez, mint a kristálycukor.

    4

    Kapard ki a vaníliarúd belsejét, és add hozzá a vajas keverékhez.

    Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd aromája intenzívebb.

    5

    Reszeld le a zöldalmát, és csavard ki a felesleges levet belőle, majd keverd a masszához.

    A felesleges lé eltávolítása megakadályozza, hogy a tészta túl nedves legyen. Használj enyhén savanykás almát, mint a Granny Smith.

    6

    Add hozzá a tojást, és alaposan keverd el.

    A tojás legyen szobahőmérsékletű, hogy jobban elegyedjen a többi hozzávalóval.

    7

    Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat, majd dolgozd össze a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    8

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd ki őket a tepsiben.

    A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy a kekszek egyenletesen süljenek. A lapítás mértéke befolyásolja a kekszek vastagságát.

    9

    Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a kekszeket sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Akkor jó, ha az aljuk aranybarna.

    10

    Hagyd kihűlni a kekszeket, majd tálald vagy tárold légmentesen zárható dobozban.

    A kekszeket teljesen hűtsd ki, mielőtt dobozba teszed, különben megpuhulhatnak. Légmentesen zárható dobozban hosszabb ideig frissek maradnak.