Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben alacsony lángon.
Fontos, hogy a vaj ne égjen meg, mert az keserű ízt ad a szósznak.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.
Szórd bele az aprított petrezselymet, bazsalikomot és kakukkfüvet, majd keverd össze.
Használj friss fűszernövényeket a legjobb íz eléréséhez. Ha nincs friss, szárított fűszernövényeket is használhatsz, de azokból kevesebb kell.
Öntsd hozzá a citromlevet, és ízesítsd sóval és borssal.
A citromlé frissességet ad a szósznak. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több citromlevet.
Főzd a szószt alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald a szószt, csak lassú tűzön főzd, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Tálald grillezett hal, párolt zöldségek vagy friss kenyér mellé.
A szószt azonnal tálald, mert a vaj hamar megdermedhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.