Zöldfűszeres vajszósz tálalva grillezett hal mellé

Zöldfűszeres vajszósz

A zöldfűszeres vajszósz egy sokoldalú és könnyen elkészíthető kiegészítő, amely bármely étkezés elegáns részévé válhat. A friss petrezselyem, bazsalikom és kakukkfű egyedi ízvilágot ad a vaj krémes alapjának, miközben a citromlé frissítő savasságot kölcsönöz. Ez a szósz ideális grillezett halakhoz, párolt zöldségekhez vagy akár friss kenyérrel is fogyasztható. Gyorsan elkészíthető, mégis különleges ízélményt nyújt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Vaj
10 g Friss petrezselyem (aprítva)
5 g Friss bazsalikom (aprítva)
5 g Friss kakukkfű (levelek)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
10 ml Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben alacsony lángon.

    Fontos, hogy a vaj ne égjen meg, mert az keserű ízt ad a szósznak.

    2

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.

    3

    Szórd bele az aprított petrezselymet, bazsalikomot és kakukkfüvet, majd keverd össze.

    Használj friss fűszernövényeket a legjobb íz eléréséhez. Ha nincs friss, szárított fűszernövényeket is használhatsz, de azokból kevesebb kell.

    4

    Öntsd hozzá a citromlevet, és ízesítsd sóval és borssal.

    A citromlé frissességet ad a szósznak. Kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több citromlevet.

    5

    Főzd a szószt alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald a szószt, csak lassú tűzön főzd, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    6

    Tálald grillezett hal, párolt zöldségek vagy friss kenyér mellé.

    A szószt azonnal tálald, mert a vaj hamar megdermedhet.