A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben körülbelül 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
A quinoa átmosása eltávolítja a keserű ízt. A pihentetés után könnyebb lazára keverni.
A tofu kockázd fel, majd keverd össze 1 evőkanál szójaszósszal és egy kevés olívaolajjal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu pácolása ízletesebbé teszi. Minél tovább pácolod, annál intenzívebb lesz az íze. A tofut sütés előtt nyomkodd ki, hogy ne legyen vizes.
Az édesburgonyát hámozd meg és vágd kisebb kockákra. A brokkolit szedd rózsáira, a paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra szeleteld.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd süsd a tofu kockákat közepes lángon 5-7 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
A tofut ne süsd túl, mert kiszárad. Fontos, hogy minden oldalról aranybarna legyen.
Közben egy másik serpenyőben süsd meg az édesburgonyát és a brokkolit, majd amikor megpuhultak, add hozzá a paprikát és a sárgarépát, és keverd át.
Az édesburgonyát és a brokkolit először süsd, mert hosszabb idő kell nekik, hogy megpuhuljanak. A paprikát és a sárgarépát csak a végén add hozzá, hogy roppanósak maradjanak.
A Buddha-tál összeállításához helyezd egy nagy tálba az elkészült quinoát, majd rendezd el köré a sült tofut, zöldségeket és szeletelt avokádót.
A Buddha-tálat ízlés szerint rendezd el. Fontos, hogy színes és változatos legyen.
Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg frissen facsart lime levével és egy kis extra szójaszósszal ízlés szerint.
A szezámmag és a koriander extra ízt és textúrát adnak a tálnak. A lime lé frissességet kölcsönöz.
Tálald azonnal, és élvezd az egészséges, tápláló és ízekben gazdag Buddha-tálat!
A Buddha-tálat azonnal tálald, hogy a zöldségek és a tofu ne hűljenek ki. Ha előre készíted, a hozzávalókat külön tárold, és csak tálalás előtt állítsd össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.