Zöldséges tofu Buddha-tál korianderrel tálalva

Zöldséges tofu Buddha-tál korianderrel

A Buddha-tál egy tápláló, egyensúlyban lévő fogás, amely változatos növényi alapanyagokból áll. A tofu fehérjében gazdag összetevő, míg a quinoa egy teljes értékű fehérjeforrás, amely remek kiegészítője a friss zöldségeknek. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, míg a lime és koriander frissességet kölcsönöz az ételnek. Ez az étel ideális választás azok számára, akik egy egészséges, de mégis ízekben gazdag fogásra vágynak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
100 g Quinoa
150 g Édesburgonya
150 g Brokkoli
1 db Piros paprika
100 g Sárgarépa
1 db Avokádó
1 ek. Fekete szezámmag
2 ek. Szójaszósz
2 ág Friss koriander
1 db Lime
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben körülbelül 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása eltávolítja a keserű ízt. A pihentetés után könnyebb lazára keverni.

    2

    A tofu kockázd fel, majd keverd össze 1 evőkanál szójaszósszal és egy kevés olívaolajjal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolása ízletesebbé teszi. Minél tovább pácolod, annál intenzívebb lesz az íze. A tofut sütés előtt nyomkodd ki, hogy ne legyen vizes.

    3

    Az édesburgonyát hámozd meg és vágd kisebb kockákra. A brokkolit szedd rózsáira, a paprikát és a sárgarépát vékony csíkokra szeleteld.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd süsd a tofu kockákat közepes lángon 5-7 percig, amíg aranybarnára pirulnak.

    A tofut ne süsd túl, mert kiszárad. Fontos, hogy minden oldalról aranybarna legyen.

    5

    Közben egy másik serpenyőben süsd meg az édesburgonyát és a brokkolit, majd amikor megpuhultak, add hozzá a paprikát és a sárgarépát, és keverd át.

    Az édesburgonyát és a brokkolit először süsd, mert hosszabb idő kell nekik, hogy megpuhuljanak. A paprikát és a sárgarépát csak a végén add hozzá, hogy roppanósak maradjanak.

    6

    A Buddha-tál összeállításához helyezd egy nagy tálba az elkészült quinoát, majd rendezd el köré a sült tofut, zöldségeket és szeletelt avokádót.

    A Buddha-tálat ízlés szerint rendezd el. Fontos, hogy színes és változatos legyen.

    7

    Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel, majd locsold meg frissen facsart lime levével és egy kis extra szójaszósszal ízlés szerint.

    A szezámmag és a koriander extra ízt és textúrát adnak a tálnak. A lime lé frissességet kölcsönöz.

    8

    Tálald azonnal, és élvezd az egészséges, tápláló és ízekben gazdag Buddha-tálat!

    A Buddha-tálat azonnal tálald, hogy a zöldségek és a tofu ne hűljenek ki. Ha előre készíted, a hozzávalókat külön tárold, és csak tálalás előtt állítsd össze.