Zöldséges vegán burger tálalva

Zöldséges Vegán Burger

A Zöldséges Vegán Burger az egészséges és tudatos étkezés kedvelőinek kedvence. Ez a recept a friss zöldségek, a krémes hummusz és avokádó tökéletes kombinációját kínálja, miközben a vegán pogácsa gondoskodik a laktató élményről. Egy modern, de könnyen elkészíthető burger, amely ideális hétvégi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vegán burgerpogácsa
4 db Teljes kiőrlésű hamburgerzsemle
4 db Friss salátalevél
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
1 db Avokádó
50 g Vegán majonéz
50 g Csicseriborsókrém (hummusz)
10 ml Olívaolaj
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a salátaleveleket, és szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.

    A salátaleveleket alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy ne áztassa el a zsemlét. A lilahagymát vékonyan szeleteld, hogy könnyen ráharapható legyen.

    2

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, majd kanalazd ki a húsát. Egy tálban pépesítsd villával, sózd, borsozd, és keverj bele néhány csepp olívaolajat.

    Az avokádó akkor jó, ha puha, de nem túl érett. Ha nincs kéznél olívaolaj, használhatsz egy kis citromlevet is, hogy megakadályozd a barnulást.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékletre, és süsd meg a vegán burgerpogácsákat 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák lesznek.

    A vegán burgerpogácsák könnyen széteshetnek, ezért óvatosan forgasd őket. Ha szükséges, használj egy kevés olajat a serpenyőben.

    4

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket a serpenyőben, hogy belső felületük ropogós és aranybarna legyen.

    A zsemléket szárazon pirítsd, vagy egy kevés olajjal, hogy ne égjenek meg.

    5

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét hummusszal, helyezd rá a salátalevelet, a vegán pogácsát, az avokádókrémet, a paradicsom- és lilahagyma szeleteket.

    A hummusz helyett használhatsz más vegán szószt is, például vegán majonézt vagy csípős paprikakrémet.

    6

    Kend meg a zsemle felső felét vegán majonézzel, majd helyezd rá. Óvatosan nyomd össze, és tálald azonnal.

    A vegán majonéz helyett használhatsz más vegán szószt is. Ne nyomd túl erősen össze a burgert, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    7

    Kínáld friss zöldsalátával vagy édesburgonya hasábokkal.

    Az édesburgonya hasábokat sütheted sütőben is, így kevesebb olajat használsz.